Subscribe:

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Mε μεγάλη επιτυχία η πρώτη ημερίδα της Αστρονομικής Εταιρείας

Το πάνελ των ομιλητών







Ο Πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Ευθύμιος Παπαναστασίου
με τον καθηγητή Πανεπιστημίου Bασίλειο Ζαφειρόπουλο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα της Αστρονομικής   & Αστροφυσικής Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος (ΑΕΔΕ) σε συνεργασία με την Αστρονομική Έταιρεία Πάτρας "Ωρίων" και Αστρονομική Ένωση Σπάρτης (ΑΕΣ)διοργανώνει την 1η Ημερίδα Αστρονομίας στο Αγρίνιο το Σάββατο 2 Απριλίου στον πολυχώρο Emileon. 
Η ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου της Αστρονομικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος κύριου Ευθύμιου Παπαναστασίου. Χαιρετισμοί υπήρξαν από  τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου και συγκεκριμένα από  μέλος του Δ.Σ. και της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κου Ηλία ( Λίνου) Υφαντή και του μέλους της Εταιρείας κυρίου Κίμωνα Παπαθανασόπουλου.
Ομιλητές ήταν ο κύριος Αντώνης Φαρμακόπουλος, Προγραμματιστής, Αντιπρόεδρος ΑΕΣ (ΑΕΣ) – (2006 – 2016 ο οποίος μίλησε για τα 10 χρόνια παρατήρησης Ηλιακών εκλείψεων, ο κύριος  Νίκος Τρεμούλης, Φιλόλογος (Μέλος Δ.Σ. ΑΕΣ) (ΑΕΣ), που αναφέρθηκε με παραστατικό επίσης τρόπο στα 10 βήματα προς την ερασιτεχνική αστρονομία, ο κύριος Κίμωνας Παπαθανασόπουλος Ελ. Επαγγελματίας, Φοιτητής Φυσικών Επιστημών. (ΑΑΕΔΕ) / (ΑΕΣ), του οποίου η ομιλία είχε τίτλο  Ουρανός, παράθυρο προς το Σύμπαν – φωτορύπανση. 
Ακολούθησε η ομιλία του κυρίου Άγγελου  Μακρή, Φυσικού (ΑΑΕΔΕ) με τίτλο  "Τοπία υπό το φως των αστεριών". Στον κύριο Μακρή πρόσφατα είχε γίνει αναφορά από την ιστοσελίδα "Μηχανή του Χρόνου" για το Αστροφωτογραφικό του έργο από περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας ενώ η αφίσα της εκδήλωσης σχεδιάστηκε πάνω σε αστροφωτογραφία του με φόντο την Αγία Τριάδα Μαύρικα. Ακολούθησε ο κύριος  Ευαγγελόπουλος Θανάσης, Ιατρός Ενδοκρινολόγος(ΑΕΣ) με θέμα  «Η πρόσφατη ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων» 
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες της κυρίας  Φιλαρέτης Καρατζόγλου - Ζαφειροπούλου, Επίκουρης Καθηγήτριας τιτ Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της Αστρονομικής Εταιρείας Πατρών Ωρίωνας. (Ωρίωνας) με τίτλο «Μια περιήγηση στον νυχτερινό ουρανό και η ιστορία του» και του  Βασίλειου Ζαφειρόπουλου, Αστροφυσικόυ, Συγγραφέα, τ. Επικ. Καθηγητής, Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της Αστρονομικής Εταιρείας Πατρών Ωρίωνας (Ωρίωνας) - «Έρευνα για εξωγήινη ζωή» 
Στη συνέχεια ακολούθησε αστροπαρατήρηση με τρία τηλεσκόπια. Ορατός ήταν ο πλανήτης Δίας και ο Κρόνος σε προχωρημένη ώρα.
Mερικά αξιοσημείωτα.
Για πρώτη φορά την πλειοψηφία του κοινού αποτέλεσαν φοιτητές που σπουδάζουν στα τρία ΑΕΙ της πόλης του Αγρινίου, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και η εταιρεία τους ευχαριστεί θερμά. 
Με μέριμνα της οργανωτικής επιτροπής οι φοιτητές μεταφέρθηκαν με Ι.Χ. από το χώρο της ομιλίας, ενώ δόθηκαν και βεβαιώσεις παρακολούθησης για πρώτη φορά, υπογεγραμμένες από τον Πρόεδρο της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας κύριο Ευθύμιο Παπαναστασίου.














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου